Dr. Tengelyi Zsuzsanna

 1033 Budapest Kaszásdűlő u. 5.

 

 Mobil  +36 20 9569094    

 

 Email : zstengelyi@gmail.com

 

 Web: www.clinexpert.hu

 

 

SZAKTERÜLET ÉS SZAKORVOSI TEVÉKENYSÉG

 Csecsemő- és Gyermekgyógyászat, házi gyermekorvosi ellátás, gyermektüdőgyógyászat, gyermekkori allergiás megbetegedések – asztma, szénanátha, érintőlegesen bőrgyógyászati allergiás  kórképek, ételallergiák

1982-ben végeztem a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, majd a Szent Rókus Kórház (akkor Semmelweis Kórház) csecsemő- és gyermekosztályán dolgoztam.

1987-ben csecsemő-és gyermekgyógyászatból szakvizsgát tettem. Második szakvizsgám letételéig a Szabadsághegyi Gyermekgyógyintézetben töltöttem 4 évet.. A gyermektüdőgyógyászat szakvizsgát 1991-ben teljesítettem. 1995-ig a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet gyermekosztályán dolgoztam.

Mind a Szabadsághegyi Gyermekgyógyintézetben, mind Törökbálinton betekintést nyerhettem a bronchologiai munkába is aktív résztvevőként. A kórházi munka mellett gyermektüdőgyógyászati járóbeteg ellátást végeztem a Rókus Kórházhoz tartozó szakrendelőkben, majd Törökbálinton és több Pest Megyei Tüdőgondozóban.

1997-ben Sülysápon lehetőséget kaptam, hogy új gyermekkörzetet alakíthassak ki, itt dolgoztam 2004-ig, mint házi gyermekorvos.

2004. január 1. óta a XVII. kerületben ugyanebben a minőségemben dolgozom jelenleg is főállásban.

Nagyon szeretek gyermekekkel foglalkozni, mindig is nagy kihívást jelentett számomra a beteg gyermekek gyógyítása, bizalmuk megnyerése.

 

 

TANULMÁNYOK

 Semmelweis Orvostudományi Egyetem Budapest – 1976 -1982
Csecsemő – és Gyermekgyógyászati Szakvizsga – 1987. Budapest
Gyermektüdőgyógyászati Szakvizsga – 1991

 

 

 

 

 

 

IDEGEN NYELVTUDÁS ÉS

 

Angol, Német

 

MÁS EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉG

 

Házi gyermekorvosi ellátás,
Gyermek-tüdőgyógyászati szakellátás a XVII. Kerületi HT Medical Centerben, valamint a XV. Kerületi GABA Medical Centerben

 

KLINIKAI VIZSGÁLATOKBAN SZERZETT TAPASZTALAT