Cserép Csongor

1033 Budapest Kaszásdűlő u. 5.

Mobil: +36 30 580 6898

Email: cserep.csongor@gmail.com

Web: www.clinexpert.hu
       

SZAKTERÜLET ÉS
SZAKORVOSI TEVÉKENYSÉG

 
  Pszichológus

 

TANULMÁNYOK

 • 2005 – 2011 Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógiai és Pszichológiai Kar, pszichológia szak, osztatlan, nappali képzés
 •  2009 – 2012 Eötvös Loránd Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar, politológia szak, BA, nappali képzés

 

IDEGEN NYELVTUDÁS

Angol felsőfokú

Német középfokú

 

 

PUBLIKÁCIÓK

 • Cserép Csongor: Erdélyi és anyaországi magyarok magyar nemzeti identitásáról alkotott explicit attitűdjei. The explicit attitudes of Hungarian national identity among homeland and Transilvanian Hungarians. Tudományperspektíva. I. évf. 1. szám, 2006.

 

 • Cserép Csongor: A CIPL-Hung, az implicit tanulás mérésének egy új paradigmája. The CIPL-Hung, a new paradigm of implicit learning measurement. Tudományperspektíva. I. évf. 2. szám, 2006.

 

 • Cserép Csongor: Az információkódolási torzítás szerepe a sztereotípiák kialakulásában és megerősödésében. Szakdolgozat, Budapest, 2011.

 

 • Cserép Csongor: Mircea Eliade: A szent és a profán. Recenzió. In Magyar Hüperión. I. évf. 2. szám. 2013.

 

 SZABADIDŐ
 •  Magyar válogatott sportoló vitorlázás olimpiai sportágban (49er osztály).
   

Pszichológus diplomámat 2011-ben az ELTE-n szereztem. Egyetemi tanulmányaim alatt egy cambridge-i kutatócsoporttal közösen folytatott, többéves projekt keretében a sztereotípiák kialakulásában fontos szerepet játszó torzított információkódolást kutattam, ebből a témából szakdolgoztam. A 2005-óta működő Implicit Laboratórium Tudományos Egyesület alapító tagja vagyok.

Évekkel ezelőtt a kognitív kutatásoktól eltávolodtam, és a tradicionális doktrínák emberképét kezdtem tanulmányozni, melyek az egyént nem egy intelligens állatként, hanem egy lélekkel (psyché) és szellemmel (pneuma) rendelkező létezőként definiálják. Utóbbi tanulmányok hatására alapítottam meg a Pneumato-pszichológiai Műhelyt, mely céljául tűzte ki ennek a megközelítésnek ismertetését Magyarországon.

Profilom egyéni tanácsadás, személyiségfejlesztés, egyénre szabott teljesítménynövelő módszer, belső stabilitás és nyugalom kialakítása.

Tíz éves korom óta versenyszerűen vitorlázom sok szép eredménnyel. Jelenleg bátyámmal kétszemélyes olimpiai skiff osztályban, a 49er-ben versenyzünk. Emellett tagja vagyok a Kékszalag rekordtartó Fifty-fifty, és az egyetlen magyar tengeri off-shore csapatnak, a Wild Joe-nak.

 

Az általam alkalmazott módszer a KÖT (Kétrétű Önismeret Terápia):

A terápia során a kliens számára feltárul énjének két szintje: a Külső Én, mely a személyiséget jelenti, és a Belső Én, mely az elme függönyén túl található, legbenső régiónk. Ezt tapasztaljuk a flow-élményben, amikor személyiségünk teljesen feloldódik. Ez ragadható meg a VAGYOK, vagy az ITT-ÉS-MOST érzésében. A terápia során feltérképezzük mindkét aspektust, majd személyre szabva, ebből a két irányból fejlesztjük az egyént.

KÜLSŐ ÖNISMERET: A terápia során részletesen feltérképezzük a személyiséget (tesztek, személyes megismerés), így megismerjük a Külső Ént, melyet ezután tudatosan, személyre szabva jobbítunk úgy, hogy a meglévő pozitív tulajdonságokat tovább erősítjük, míg a rossz tulajdonságokkal felvesszük a harcot a végleges kiirtás érdekében.

BELSŐ ÖNISMERET: A terápia másik része a Belső Én megtapasztalására vonatkozik. Ez nehezebb feladat, mivel ez a sík csak tapasztalati úton, a kliens számára hozzáférhető. Elsősorban személyes beszámolók alapján állítjuk össze azt a gyakorlatsort, amely elősegíti a Belső Én tapasztalását, melynek felfedezése teljes nyugalmat, stabilitást, határozottságot és kimozdíthatatlanságot hoz magával.

 

 

 

 

 

Fülöp Erika

1033 Budapest Kaszásdűlő u. 5.

Mobil: 06-70-2191407

Email: flp.erika@gmail.com

Web: www.clinexpert.hu
       

SZAKTERÜLET ÉS
SZAKORVOSI TEVÉKENYSÉG

 
  Pszichológus

 

TANULMÁNYOK

 • Autogén Tréning – Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület

 • Kognitív és Viselkedésterápia Konzultáns – Magyar Viselkedéstudományi és Kognitív Terápiás Egyesület

 • Okleveles pszichológus, Tanácsadás- és Iskolapszichológia szakirány – Bukaresti Egyetem 

 

IDEGEN NYELVTUDÁS

Olasz felsőfokú

Angol középfokú

 

 

AMIBEN SEGÍTENI TUDOK:

 • Stresszhelyzetek

 • Hangulatingadozás

 • Depresszió

 • Önértékelési zavarok

 • Önismereti problémák

 • Identitási problémák

 • Fóbiák

 • Szorongások

 • Pánikbetegségek

 • Evészavarok 

 • Krízishelyzetek

 • Indulatkezelési zavarok

 • Nehéz élethelyzetek, elakadások

 • Párkapcsolati, családi vagy munkahelyi nehézségek

 • Pszichoszomatikus betegségek

 

PSZICHOLÓGIA KONZULTÁCIÓ
 •  Az első egy – két találkozás arra szolgál, hogy megismerjük egymást és feltárjuk a problémát vagy elakadást. Ezzel egy időben kiválasztjuk azt a módszert amellyel a továbbiakban dolgozni fogunk. Tapasztalatom szerint egy-egy probléma megoldása 5 -15 találkozást igényel, heti vagy kétheti rendszerességgel.
AUTOGÉN TRÉNING RELAXÁCIÓ
 • Az első alkalom az egymás megismerésén túl, a relaxáció bemutatásáról és ezen állapot megtapasztalásáról szól. A második alkalommal már elkezdjük tanulni és gyakorolni a relaxációt. Az autogén tréning elsajátítása általában 12-14 alkalmat igényel, heti rendszerességgel. A relaxáció a technika elsajátítása után egyedül is gyakorolható/hasznosítható. 
 BEMUTATKOZÁS  

Oklevél megszerzése után pályafutásomat iskolapszichológusként kezdtem. Kezdő szakemberként sokrétű és különféle problémával találkoztam tanárok és diákok részéről egyaránt. Nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a sokoldalú és hatékony segítségnyújtáshoz több ismeretre lesz szükségem.  Ezért elkezdtem különböző pszichológiai módszerekkel ismerkedni, végül a kognitív- és viselkedésterápia elsajátítása mellett döntöttem. Ezen módszerek hatékonysága abban rejlik, hogy időben jól behatároltak, feltárják azon viselkedési szokásokat vagy/és gondolkodási sémákat, amelyek elakadást okoznak az életben. Lehetőségeket kínálnak ezek megértésére, korrigálására és rendezésére. Az autogén tréningnek pedig a stresszoldó hatása mellett, sok más pozitív hatása is van, például fejleszti az önismeretet.  

 

Azért alkalmazom szívesen ezeket a módszereket mert általuk munkám során megtapasztalhattam, hogy könnyedén értelmezhetők és elsajátíthatók a kliensek számára, értékrendtől, jellemtől, társadalmi helyzettől és állapottól függetlenül. Amint felismerjük hogyan működünk, hogyan viselkedünk és gondolkodunk, melyek azok a berögzött szokásaink, amelyek elakadást okoznak, és melyek azok az automatikus gondolatok, amelyeket legtöbbször észre sem veszünk, abban a pillanatban megoldódnak a problémáink.  Hiszek abban, hogy minden emberben ott rejtőzik az a képesség és erő, hogy változzon, boldog legyen és megtalálja számára a legjobban járható életutat.